Hur går en synundersökning till?

• Vi börjar med en förberedande mätning av dina ögon innan du går in till optikern. Vi gör en autorefraktion (en ungefärlig mätning av ditt synfel) och vid behov kontrollerar vi även trycket i ögonen. Sedan tar optikern över och gör en fullständig kontroll av dina ögon och din syn vilket bland annat innebär att man testar samsynen mellan ögonen, eventuell skelning och brytningsfel. Slutligen mäter optikern upp styrkor för avståndsseende och närseende.

Du och optikern pratar om vilka behov du har och ger en rekommendation av glas. När du är klar hos optikern tar en optikerassistent över och hjälper dig att välja ut bågar samt beställa dina glasögon.

Synundersökningen tar ca 30 minuter.

Boka din tid snabbt och enkelt här!